Idag var det min tur att bjuda min "syjunta" på middag.
I morse bakade jag en kladdkaka.
Mannen i mitt liv gjorde varmrätten.
Varmrätt
Yoghurtmarinerad kyckling på spett.
Blandad grönsallad
Kokt ris
Yougurtsås smaksatt med vitlök
Efterrätt
Ingredienser
2 dl socker
3 st ägg
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
75 gram smält smör
Jordgubbar, vindruvor, körsbär, kivi, stjärnfrukt
50 gram vit choklad
Tillagning
8 - 10 bitar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker och ägg poröst, sikta i de torra ingredienserna
och rör
försiktigt i det smälta smöret.
3. Smörj och bröa en springform och häll i smeten.
4. Grädda i ca 20 minuter.
5. Dekorera den avsvalnade kakan med frukten och
hyvla sist över lite
vit choklad.
Recept: Linnea Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Hämtat från Tasteline.
Jag serverade med vaniljglass som jag skopade upp i kulor.
|
|
|
|
|
|
|
Hej på dig Cattis!
SvaraRaderaHärlig blogg du har.
Jo. Krukorna i vårt köksfönster kommer faktiskt från Ikea och finns i två storlekar. Denna är den större.
Må så gott och en härlig Valborg på dig!
KRAM
Tack för dina fina hälsningar!
SvaraRaderaVad gott det lät!
Hoppas du får en skön Valborg med mera god mat!
Kram Mariette
Hej Cattis!
SvaraRaderaLåter jättesmarrigt!
Hoppas du haft en trevlig Valborgsmässoafton!
Kraam Jenny
Delicious! Greetings from Poland ✿ܓ
SvaraRaderaMagdalena